Mijn top 5 opvoedingsboeken!

08-05-2017

1. How 2 talk 2 kids - Adele Faber en Elaine Mazlish

Een zeer praktisch boek, met strips om de voorbeelden te illustreren! Je leest het in een ruk uit! Ontdek ook zeker de variant "broers en zussen zonder rivaliteit"

2. Temperamentvolle kinderen - Eva Bronsveld

Een boek met andere handvaten dan de "standaard" gedragsmatige tips die de meesten onder ons wel kennen, geen belonen en straffen deze keer, maar echt kijken naar het kind. Ook hier een variant voor meerdere kinderen van dezelfde auteur: Samen spelen, wat nou delen?!

3. Spelend opvoeden - Lauwrence Cohen

Een lijvig exemplaar dat je niet zomaar uitleest. De ondertitel "hoe je de beste en leukste ouder wordt" is een beetje ongelukkig gekozen want dat maakt het precies een competitie, wat ouderschap natuurlijk net niet is! Maar het boek zelf vind ik wel een aanrader. Inspirerend omdat het een speelse manier van denken voorstelt. Geschreven door een man, waardoor de papa's dit boek vast ook ten volle zullen kunnen appreciëren. Lees zeker het hoofdstuk over 'vechten met je kind'... op een speelse en veilige manier natuurlijk!!!! ;-) 

4. Opvoeden en huttenbouwers - Kiind

Leest als een tijdschrift, begrijpelijk natuurlijk aangezien Kiind een -trouwens zeer aan te raden- magazine over ouderschap is. Bepleit vooral natuurlijk ouderschap in de babytijd en onvoorwaardelijk ouderschap bij een opgroeiend kind. Ideale toilet- of vakantielectuur

5. Moeilijk kiezen, daarom maar een resem boeken want er zijn vast nog veel inspirerende leuke boeken over ouderschap:

- Luie ouders hebben gelijk - Tom Hodgkinson (grappig!)

- Luisteren naar kinderen - Thomas Gordon (lijvig werk maar krachtige gespreksmethode)

- Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden - Tischa De Neve (leuke idee'tjes)

- Opgroeien in vertrouwen - Justine De Mol (miniboekje!)

- ... 

Bij alle boeken geldt echter 1 regel: laat je niet gek maken! Haal eruit wat bij jou/jullie past!