Een heel serieuze vergelijkende studie

14-11-2018

Poppenhuispoppetjes vergelijken!

Een bloedserieuze vergelijkingstest! Maar wel heel subjectief natuurlijk ;-)

Ik heb er in de spelkamer van verschillende merken aangekocht om uit te proberen. Velen hebben pro's en contra's, ik zet ze even op een rij:

1. Djeco:

+ heel mooi, net echte kleine mensjes, mini-poppen

+ neutrale gezichtsuitdrukking (voor spelcounseling is dit wel belangrijk want heel veel poppetjes hebben een grote glimlach en dat klopt niet altijd met het spelverhaal). Deze poppetjes kunnen blij of triestig kijken naargelang je zelf maar wil en interpreteert

+ flexibele armen en benen die je kan plooien, kunnen vlot zitten

+ je kan ze ook vlot laten staan

+/- voor thuis gebruik zien ze er misschien net toch wat triestig uit voor sommigen? Zelf vind ik het misschien ook wel een meerwaarde, we lopen ook niet elke second van de dag te lachen en toch voelen we ons oké dus in die zin wel realistisch. (hoewel familie Gaspard en Romy meer een lach heeft, ik vind hun vorm minder mooi maar dat is persoonlijk)

- ze zijn duur

+/- kunststof maar ze passen wel mooi in houten huizen

2. Playtive (Lidl)

+ goedkoop

+ ze blijven gemakkelijk staan

+ ze zijn flexibel en kunnen ook gemakkelijk zitten

+ ik vind de details wel leuk. De éénhoorn en het vliegtuig op de kindjes hun truitjes, de jongen heeft een zwart streepje in zijn mondje, precies alsof er net een tandje is uitgevallen

- ze hebben héél grote lachen op hun gezicht (vooral - voor binnen spelcounseling) 

3. haba

+ stevige poppetjes

+ blijven vlot staan

- niet flexibel, ik slaag er niet in om ze gemakkelijk te doen zitten (groot nadeel vind ik zelf)

- ik vind de kunststof waaruit ze gemaakt zijn, niet aangenaam om aan te voelen, ze voelen erg "plastiekerig" aan

- ze zijn duur

4. Le Toy Van

+ Zeer veel variatie. Niet enkel gezinnetjes maar ook ridders, piraten, feeën, dokters, een zeemeermin...

+ ze zijn gemakkelijk recht te zetten en blijven ook recht staan. Iets wat met veel andere houten poppetjes echt niet gemakkelijk is. 

+ flexibel en gemakkelijk te buigen om te zitten

- best wel prijzig 

+/- wel per stuk te koop waardoor je aankopen klein kan houden (en dus ook goedkoper)

- Ik heb ze nog niet lang maar sommige elementen aan de poppetjes zien er fragiel uit, ik hoop dus dat ze steviger zijn dan ze er uit zien 


Ik heb nog houten poppetjes van merken zoals goki, hema, onbekende van 2dehands.be en oudere lidl-poppetjes. Deze zijn allemaal wat vergelijkbaar in kwaliteit maar het grootste nadeel vond ik altijd dat ze moeilijk blijven rechtstaan. In tegenstelling tot vb. playmobil poppetjes. Om een scène te maken, is het wel tof dat dit kan. In die zin vallen alle nieuw aangekochte poppetjes me goed mee. Vooral Le Toy Van vond ik hierin verrassend omdat ze wel ook van hout zijn en er idem uitzien. Misschien zijn de voetjes iets groter? Ik weet eigenlijk niet goed waaraan het ligt, maar ze zijn toch fijner om mee te werken en spelen.

Ik speel graag met Le Toy Van, Djeco en Playtive, de Haba poppetjes ga ik zeker niet aanvullen, die zijn niet naar mijn goesting.


Haba
Haba
Djeco
Djeco
Playtive (Lidl)
Playtive (Lidl)
Le Toy Van
Le Toy Van