favoriete speelgoed 1

14-11-2018

Week van de vaktherapie! (waar speltherapie/counseling ook toe behoort)

Tijd om mijn favoriete speelgoed uit de spelkamer op een rijtje te zetten!

Om met de deur in huis te vallen: ik ben razend blij met mijn schommelboot/podium/poppenkast/winkel/... van Arthur and Friends.

Een prijzig stukje in de spelkamer (ssshhhttt, ik vond hem heel toevallig op 2dehands! Toevalsgeluk!) maar eigenlijk is hij echt wel elke euro waard. 

De wobbel is tegenwoordig heel populair omwille van zijn diverse speelmogelijkheden maar dat heeft deze boot ook. En eigenlijk meer dan de wobbel, vind ik zelf. Kinderen grijpen er van nature naar en alle mogelijkheden worden benut.

Het schommelen in de boot kan alleen of met 2. Als ik zelf met mijn eigen zoontje erin schommel, doe ik dat in het midden (omdat hij anders nogal uit balans is). Met 2 kindjes wobbelen kan op de trapjes, zitplekjes. 

Rechtopstaand is hij met gemak te gebruiken als poppenkast, winkel, toonbank... Standaard staat hij in mijn spelkamer om de keuken/poppenhoek wat af te sluiten en meer een huiselijk gevoel te geven. 

De 3 gaten die in de zijkant zitten vind ik ook wel heel bijzonder want die worden best vaak gebruikt. De poppen van de poppenkast piepen er heel graag door naar omhoog. Of ze worden gebruikt om naar buiten of binnen te gaan in de boot voor spelfiguren.

Hij kan ook gebruikt worden als podium om op te stralen! Kijk eens naar mij, zie eens wat ik kan, zie eens wie ik ben! Een boost voor het zelfbeeld!

De trapjes geven ook motorisch aan jonge kinderen een uitdaging. Of kan je er onderdoor, als tunnel? (ik trouwens niet maar sommige kinderen zijn best een stukje smaller dan mij ;-) ) Het wordt ook gebruikt als brug met een treinspoor. 

Of nog meest van al: gewoon als verhoogd werkoppervlak om een mooie spelscène op te bouwen. Waarin de verschillende niveau's ruimte geven voor een extra fantasiedimensie. ("berg", "ergens anders", "onder de waterval", ...)