Speeltips voor het slapengaan

19-12-2017

1. Bisous Dodo

Een kaartspel om te bepalen hoeveel kusjes, knuffels, liedjes ... er nog volgen! 

Ik vind dit spel een echte voltreffer hoewel mijn zoon ook de discussie durft aangaan om er toch nog een paar kaartjes bij te lappen. Maar ach, wat extra knuffels kunnen ook geen kwaad toch?

2. Slaapklets en aanverwanten

Er zijn ondertussen al verschillende versies, ook voor kleuters. En concurrentie zoals het smoeltjesschrift. Maar allemaal geven ze de gelegenheid om nog eens te praten voor het slapengaan en de dag te overlopen. De opdrachten die er in staat zijn ook grappig. Niet allemaal even uitvoerbaar maar je kan een beetje mixen en matchen zoals het je uitkomt. Mijn zoon kan toch nog niet lezen dus als de opdracht me niet zo realiseerbaar lijkt, vinden we toch gewoon iets anders uit? Mooi vormgegeven ook!

3. Het oeroud beproefde recept van "verhaaltje voor het slapengaan"

Simpel maar warmte gegarandeerd

"Het konijn dat in slaap wil vallen" is zo een titel waarvan beweerd wordt dat hij opgesteld is om je kind echt zeer moe te maken en als een roosje in te laten slapen. Voor mijn zoon staan er te weinig prenten in en konijnen zijn ook al niet zo zijn favoriete dier, maar wie weet... lukt het bij jullie thuis beter!

4. Relax yoga verhaal voor +5 jaar of ontspannende yogahoudingen voor de kleinere kinderen, vb. "good night yoga"

Mijn zoon kan zich 's avonds niet meer motiveren om fysieke oefeningen te doen maar er zijn vast en zeker ook kinderen waarvoor dit wel werkt. 

Zeker voor kinderen van de lagere school kan een meditatieverhaal goed werken om rust te brengen in het hoofd en de slaap te verwelkomen. Wie weet vallen ze al in slaap nog voor de meditatie uitgelezen is?

Wat is jullie leukste avondritueel?