Ik ben Rebecca, geboren in 1986, zelf moeder van 2 zonen.

Ik heb mijn bachelor sociaal werk in 2012 uitgebreid met het postgraduaat cliënt-centered spelcounseling aan de Thomas More Hogeschool. 

Hier droomde ik al geruime tijd van en de opleiding voelde voor mij dan ook als thuiskomen aan. De spelkamer voelt als mijn natuurlijke habitat. Ik geloof heel erg in de kracht van het spel en de beeldtaal. Ik sta er dikwijls van versteld hoe kinderen kunnen tonen in spel waarmee ze bezig zijn en hoe ze zich voelen.

In 2016 deed ik de bijscholing docent kinderyoga bij Amba-amba. 

Ik volg ook de opleiding Zandspeltherapie, dit sluit perfect aan bij de opleiding spelcounseling. 

Ervaring deed ik op in een CKG (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning) als gezinsbegeleidster en spelcounselor en als hulpverlener bij het CAW Oost-Vlaanderen.

En vooral door zelf te ervaren wat het moederschap betekent voor mij met mijn 2 temperamentvolle, - maar voor mij - prachtige zoontjes. Uiteindelijk blijkt dit de grootste leerschool. Toen ik zelf moeder werd, leerde ik vooral de uitzonderingen op de regels kennen waardoor ik geleidelijk aan meer op mijn eigen aanvoelen durfde te vertrouwen. Het zoeken en het niet-weten blijven aanwezig, zeker aangezien ook verschillende labels op ons pad zijn gekomen. Dit is een stimulans om te blijven ontwikkelen, evolueren, bijscholen.

Momenteel ben ik deeltijds werkzaam als speltherapeut bij Olyk kindertherapie, een praktijk voor kindertherapie in Zeeland.

Als hulpverlener vind ik een positieve focus en mensen zien in hun kracht zeer belangrijk. Daarnaast probeer ik mensen vooral te begrijpen in hun verhaal en mee te denken vanuit hun visies, waarden, normen enz. Ouders zijn absoluut de experts van hun kinderen en dit is dan ook mijn uitgangspunt.

Vanuit mijn eigen persoonlijke ervaringen school ik me dezer dagen bij rondom thema's prikkelgevoeligheid, hooggevoeligheid, ASS, temperamentvolle kinderen.