Neem een kijkje op mijn website, speciaal voor kinderen geschreven :

Fabelnest 4 kids!

Uitleg voor het kind

Hallo! 

Kom jij binnenkort naar de spelcounseling? Ben je benieuwd wie ik ben en wat we hier gaan doen?

Mijn naam is Rebecca. Ik heb 2 zoontjes. 

Ik ben naar school geweest om te leren hoe ik het best kinderen kan helpen. Via spelen dan nog wel! De meeste kinderen vinden het dan ook leuk om naar hier te komen want er staat hier veel speelgoed om samen te ontdekken.

Is er jou al verteld geweest waarom jij naar hier zou komen? 

Kinderen komen om allerlei redenen naar hier. Soms voelen ze zich vaak triestig, soms worden ze veel boos. Sommige kinderen zijn erg verlegen. Anderen voelen zich vaak niet lekker. Soms is er iets gebeurd waardoor mensen bezorgd over je zijn, vb. ben je in het ziekenhuis opgenomen geweest, is er iemand gestorven waar je veel van houdt, zijn je ouders veel boos op elkaar. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je ouders of een juf/meester het belangrijk vinden dat jij en je gezin geholpen wordt.

Als je hier komt, dan mag jij kiezen waar we mee spelen en ik speel, als jij dat prettig vindt, met je mee. We kunnen samen met het poppenhuis spelen of in de zandbak, samen knutselen of misschien speel je liever met het kasteel, het ziekenhuis of de politie? Kijk maar eens naar de foto's op deze website, misschien zie je al iets dat je leuk vindt?

Misschien ben je al wat ouder en vind je het ook wel fijn om te praten. Dat kan natuurlijk ook. Jij mag en kan zelf mee bepalen hoe jij het liefst geholpen wordt.

Soms zal ik ook zelf iets voorstellen om te doen, een soort van oefening, om jou te helpen omgaan met waar je het moeilijk mee hebt. Maar wees gerust, ik zal ook altijd tijd vrijhouden om te spelen! Want voor kinderen helpt dit vaak het best, spelen! 

Waar grote mensen praten over zorgen en problemen, gaat het voor kinderen gemakkelijker om erover te spelen.

Ik zal ook praten met je ouders of andere mensen die voor je zorgen. Samen zoeken we hoe we het voor jou en je gezin gemakkelijker of beter kunnen maken.